Kennel Caci’s första kull föddes 1987 och var av rasen Amerikansk Cocker Spaniel. Tio år senare, 1997, föddes första kullen Flatcoated Retriever.

Kenneln innehas idag av Carina Östman, Caroline Lundqvist & Lina Jernberg.

Carina & Mikael


Text text text

Caroline


Jag är uppväxt med Amerikansk cocker spaniel, de har funnits runt mig sen jag var 8 år. En ras jag aldrig skulle lämna!! Mina föräldrar hade amrisar från kennel Cavatina's. Första gång på utställning var på SSRK i Hasslarp med vår första amris Lucas (Cavatina's Quando Quando). Det slutade med BIS- valp, sen var det bara att fortsätta.

Min första egna amris köpte jag 2000 Caci's Candle In The Wind. Var jag skulle köpa min hund var aldrig något svårt val. Jag visste vad jag ville och jag visste vilken typ jag skulle ha! Carina har sedan dess varit en fantastisk mentor och jag trivs otroligt bra med det samarbete som jag, Carina och Micke har idag. Vi har roligt tillsammans och vi brinner alla för livet med hundarna.

"Ebba" som min första tik hette blev ingen superstjärna men blev champion och har lämnat fantastiska barn, barnbarn och barnbarnsbarn... Hon blev stamtiken på kennel Gorilla'z som min tidigare kennel hette. Jag startade med egen uppfödning och kennelnamn 2002. Under åren som följde så samarbetade jag och Carina mycket och 2011 började vi prata om att det vore roligare att ha uppfödningen tillsammans, så blev det. Både jag och Micke gick in i kennel Caci's.

Jag och min familj har bott några år i Habo men är nu påväg tillbaka till Borlänge igen. Jag lever tillsammans med min sambo Johan och våra två söner Melwin (2006) och Hampus (2008). Just nu är livet väldigt aktivt, fullfart med hundarna samtidigt som det är fotbollsmatcher för killarna mest hela tiden! Men när man brinner för något så hinner man med allt! Vi är en familj med ett stort idrottsintresse.

Till vardags arbetar jag som lärare.
2013 utbildade jag mig till exteriördomare och är nu klar på mina första raser. Mycket spännande utmaning och en resa som jag lär mig otroligt mycket av.

Lina


Text text text